Tek 1. maj

Jutro se je kazalo skoraj brez oblačka. Ker bil buden že zelo zgodaj se preoblekel v tekaško opremo in zaštartal… Že nekaj časa sem v “mirovanju” (poškodba).

Tudi misli sem si moral urediti. Misli, ki so se nabirale zadnje obdobje – še najbolj posebaj misel, občutki, ki so se razplamteli v zadnjih dnevih…

Stečem počasi, z lahkotnimi koraki iz Nakla proti Križam (vas pod Kriško goro). Iz Nakla pot steče proti Strahinju, nato proti Spodnjim in Zgornjim Dupljam.

2014-05-01 08.11.09

Cesta od Strahinja proti Spodnjim Dupljam

Nič posebaj hitrega nisem želel, samo odtečt.

Vmes se ustavljam, slikam…Razmišljam. Zalagam se s tekočino. Je sicer malce soparno, kljub temu, da je bila ura jutranja. V ozadju Karavank in nad Storžičem se začnejo delati prve kopice oblakov… Ključni dogodki v življenju se dogodijo takrat, kadar jih najmanj pričakujemo (kje sem to že prebral?). No, ta misel se mi je utrnila, razmišljam o njej… So ali niso naključja? Če so – potem verjamem v njih in dogodila se mi je ena najboljših naključij, katero pa bi rad zadržal, imel, občutil. Doživljal. Če niso – potem naključij ni, vse je z določenim namenom. Točno tako, kakor mora biti… (verjetno bo rečeno tukaj: “Odioo”)

Kaj kmalu prisopiham do vasi Križe, kjer se nato usmerim desno po cesti proti Golniku… Pot se začne vzpenjati, sledi vzpon na vrh klanca skozi vas Senično (nič se nisem ustavljal da poslikal, sem raje sopihal do vrha klanca). Ustavim se šele na poti navzdol iz vrha klanca. Postojim ob travniku, kmetiji. Prijetne vonjave narave se prav občutijo. V tistem trenutku se mi je utrnila zamisel: “Wind…sun…nature…smell of fresh grass…smell of farm…”. Kako odlična odločitev, da sem se odpravil na tek….

2014-05-01 09.03.40

Postanek tik za Seničnim, v ozadju Tolsti vrh in Storžič

Po postanku zaštartam z lahkotnimi koraki navzdol po hribu in počasi preko doline proti Golniku, kjer me pred njim še pričaka en klanec… Od Golnika nadaljujem skozi vas Goriče proti Trsteniku ter nato po lokalnih cestah proti Preddvoru…

Preddvor (dobrih 24 km) je prvi počitek. Prijetna narava, milina pod Storžičem. Ves čas od začetka teka pa do sem sem spremljal Storžič, ki se mi je kazal iz različnih profilov. Sprva v daljavi, z leve, nato tekel tik ob njem po spodnjem robu in ko prišel do Preddvora, z jezera Črnova sem ga opazoval z rahle desne strani. Mogočna gora… Privlačna.

2014-05-01 10.30.15

Pogled na Storžič, iz jezera Črnova, Preddvor

      2014-05-01 10.26.53

Jezero Črnova, Preddvor

 

Misli. Skoraj umirjene. Nisem prišel še do vseh odgovorov. Želel bi… Vem, da za vsak odgovor je potreben čas. Čas, da dozori. In potrebni so koraki za to…

Se okrepčam, nadaljujem pot mimo jezera po cesti skozi Preddvor in proti Visokem. Energija poide, ustavljam se. Naravo opazujem, gore za hrbtom. Oblači se, verjetno bo dež čez nekaj ur… tek dokončam. Sledi zasluženo okrepčilo, regeneracija. Poiskusim z novim izdelkom, ki sem ga dobil od Topatlet – High 5 Protein Recovery.

Zaključek: prijeten prvomajski tek, z naravo in mislimi. I like it. And in thought all run was GG (ja, ja vem,  odioo). Nadaljevanje sledi.

Kaj kmalu so pred menoj izzivi tekaški – Wings for Life World Run    in     Maraton treh src.

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s