Ujet sem bil… / I was caught… – Wings For Life

Ujet sem bil na 28,62 km…  I was caught at 28,62 km… 

Prijetna nedelja je bila kot nalašč za tekaško udejstvovanje na letošnjem Wings For Life – World Run. Tekači društva Vztajaj – Never Give Up smo se aktivno udeležili edinstvenega tekaškega dogodka, kjer se je istočasno v različnih 36 mestih, v 32 državah, na 6 kontinentih teklo. Štart je bil povsod ob istem času.

2014-05-04 11.41.40

Pred štartom

Matej, Miha, ostali člani (in moja malenkost) smo tako pristopili projektu – z namenom. Namen in ideja je podobna, kakor tudi v našem društvu. Matej je bil tudi ambasador dogodka, kar si štejemo v veliko čast.

35.397 tekačič in tekačev je teklo – v Sloveniji 1.340 – vsi z istim namenom – teči za tiste, ki tega ne morejo. Organizacija Wings For Life je s tem dogodkom zbirala sredstva iz naslova štartnin; sredstva pa so namenjena za razvoj raziskav poškodb hrbtenjače. Več o organizaciji, namenu, viziji si lahko preberete na sledeči povezavi:

http://www.wingsforlifeworldrun.com/sl/wings-for-life/#wings-for-life-nasa-vizija-172

Štart teka v Ljubljani je bil ob 12:00 uri, štartam iz drugega boksa, takoj za vsemi ambasadorji in vrhunskimi tekači (Dušan Mravlje, David Pleše, Roman Kejžar,…). Stečemo v hitrem tempu, energija in emocije so nas potegnile v tempo – prehiter, katerega nekako na 2 km zmanjšam na cca 4:30. S tem tempom nadaljujem, noge tečejo; Miha se mi pridruži nekako na 4 km in nadaljujema skupaj. Debata, izmenjava mnenj, pogledujema po okolici – v daljavi se v soncu kažejo Kamniško – Savinjske Alpe – pogled, ki je prav pasal, tako da si pozabil na sam tek… Hkrati je bilo ob progi ogromno navijačev, gledalcev, ki so navijali, spodbujali…

Proga, trasa je bila sledeča:

???????????????????????????????

 Tek je bil edinstven v tem, da ni bilo določenega cilja. Tečeš tako dolgo, dokler te ne dohiti zasledovalno vozilo (Catcher Car).

Z Mihom držima tempo nekako med 4:30 – 4:40, iz kaj kmalu iz Ljubljane stečemo proti Domžalam, Kamniku… Dohitevama, prehitevama, debatirama. Ostalo prepustima vsak svojemu razmišljanju, opazovanju… Misli so bile različne: prihajajoči projekt, trening, prihajajoče tekaške tekme, o naključjih in sporočilih, o …

10172564_666675060053660_7985730102759929771_Bogo

10257118_666675116720321_3342511664765286083_BogoNaš dober prijatelj Marko Alpner me je ujel v objektiv, tokrat v Kamniku.

Prihajam iz ozadja

in

Never give up, smo preko 25 km…

Marko, hvala…za lep ujet trenutek… Več slik iz lokacije lahko zasledite na povezavi:

Photo by Marko Alpner | Alpner.com | Življenje je Tek za vse! © Tek za vse

Posted by Tek za vse on Sunday, May 4, 2014

Ta tekaška aktivnost je bila vzeta zame z dvema vidikoma – se humanitarno udejstvovat in pomagat – in opraviti trening, predvsem miselni pred naslednjo tekmo – Maraton treh src. Nekako sem začutil, da je bilo vse pravilno narejeno – prehrana, doziranje; med tekmo pa tudi zadostno doziranje tekočine, vode. Nekako na dobrem 23 km začutim pa pekočo bolečino v kiti nad nartom leve noge, kar me prisili v nekoliko počasnejši ritem, kakršnega sva imela z Mihom do takrat…  Kljub temo stečem do naslednje postajanke 25 km (središče Kamnika) brez težav. Na hitro se okrepčam in grem naprej. Pot se je nadaljevala proti Vodicam. A ujet (zasledovalno vozilo) sem bil na dobrem 28 km… Občutki dobri… V rahlem tempu tečem naprej, toliko da se ohlajam – do 30 km in kjer nas je pričakal prevoz – prevoz nazaj na štartni prostor v Ljubljano.

2014-05-04 15.09.40

Po prihodu nazaj na štartni prostor

Miha je odtekel dobrih 32 km, Matej pa je zaključil z dobrimi 50 km. Srečamo se na koncu prireditve, kjer z družbo še predebatiramo dogodek. A misli so usmerjene že naprej –  projekt 10 krogov, Maraton treh src,… tudi projekt Tek Pika Nogavička je že v mislih.

Morda samo za pokušino o teku Pike Nogavičke – nov projekt, katerega že dogovarjamo z občino Velenje, Športno zvezo Velenje in Festivalom Velenje. 24 ur bo trajal – tekmovalno in humanitarno. Namen in cilj je pa enak kakor na Ruth-inem teku – zbiranje denarnih sredstev  za najbolj socialno ogrožene družine. Tudi moj osebni cilj (izziv) je postavljen – a o njem kdaj drugič. Še prej se odvrtijo “krogi” – štartamo 30.05. v Trbovljah. Več v medijih v prihajajočih dneh…

P.s:

Še povezava do rezultatov: http://live.wingsforlifeworldrun.com/en/results/SLOLJU

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s