PIKIN ULTRA TEK – 100 milj – 2-ič

Ponedeljek, 29.09.2014

…Iskal besede, misli – po končanem Pikinem ultra teku… Nekaj našel, bodo še…

Začeli smo v petek, 26.09. ob 15:59.59, končali v soboto, 27.09. ob 16:00.00

Ekipa je bila na prizorišču Pikinega festivala že v sredo dopoldan, enako v četrtek. Vse z namenom prezentacije delovanja društva Vztrajaj – Never give up. Nismo samo tekači, ni naša dejavnost samo tek. Smo veliko več… Smo ljudje z misijo, z namenom – pomagati drugim. In ta pomoč se izraža skozi več dejavnosti: zbiranje zamaškov, prodaja izdelkov, enkratni projekti, tekaški projekti. Ves izkupiček (ves!!!) namenimo socialno najbolj ogroženim -. tako otrokom kakor družinam.

Štart je bil v petek, tekli smo ves čas, vseh 24 ur. Se razume tekači, člani društva Never give up in ostali, ki so se nam pridružili. Presenetljivo veliko tekačev je prišlo že prvi večer, preko 70… In čez noč – se pravi do jutra – nas je bilo na progi okrog 10… Sam sem tekel ves čas.

Vreme spremenljivo. Odlično lahko rečem. Od rahlega pršenja, do dveh plohic ponoči – kar je meni osebno godilo. Jutro se je prebujalo v oblačno “obleko” z meglicami, ki so se kar razkadile v zgodnjem popoldnevu in obsijalo nas je sonce… fantastika.

Moji načrtovani kilometri so se vrteli, dokončali pred iztekom 24 ur – potreboval sem malo več kakor sem planiral ampak cilj je bil dosežen. Hvala. Hvala vsem. Veste katerim… Namen prireditve dosežen. Never give up je ponovno pokazal voljo in razlog takšnega 24-urnega ultramaratona. Tečemo z razlogom.

Na koncu še obisk gospoda župana MO Velenje na zaključek prireditve in povabilo, da se ponovno pridružimo naslednje leto. Z veseljem pridemo ponovno v Velenje, na Pikin festival.

Zaključek - Pikin ultra tek

Komentiraj