December in misli NGU

…dolžan sem še nekaj besed, nekaj stavkov. Minilo je nekaj časa, od zadnjega javljanja – mailinga. Več, sprotno na blogu / fb bilo napisano.

Pikin ultra tek smo izpeljali – kakor bilo za pričakovati v čudovitem okolju festivala Pike Nogavičke.
24 ur se je odvrtelo, 100 milj tudi. Nepopisna, nemogoče opisana dogodivščina osebna… Misli, občutki, razlogi in zavedanje postavljenega cilja – vse to se je vrtelo v mislih, v teku korakov… Osebna izkušnja, ki mi v nadaljnih tednih dala veliko razlogov, idej, iztočnic za razmišlanje (kje so meje? preklop med zavedanjem in željenim? človeško telo in funkcioniranje? hrana, tekočina, hranila? ponovljivost? izkušnja tekmovalnosti v nadaljevanju? ekipa? možnosti? …).
Ekipa Never give up-a je letos naredila preskok – preskok v dogodkih, postavljanju novih mejnikov delovanja, za katere bomo v nadaljevanju samo še gradili že obstoječe zgodbe:  Ruthin tek; 10 krogov za 10 nasmehov; Pikin ultra tek; Srce Slovenije.
Verjamemo v srce. Resnično. Projekt Srce Slovenije je z edinstvenim pristopom in organizacijo ter vsesplošno slovensko podporo postal temeljni projekt našega delovanja in kot celoto zaokrožuje in bo zaokoroževal celoletne športno humanitarne aktivnosti društva.
Pred nedavnim smo si tudi postavili nove cilje, izzive za prihajajoče leto 2015 – kmalu boste seznanjeni. Projekti ostajajo – želimo jih le nadgraditi….toliko za pokušino sedaj…
Ne morem, ne smemo pa prezreti glavne dejavnosti, katera – ne da ostaja v ozadju – je osnova in gonilo delovanja društva – zbiranje plastičnih pokrovčkov (več na: http://pokrovcki.ngu.si/).
Torej… za zdaj hvala vsem. Vsem, ki nas podpirate, spremljate, pošiljate pozitivne misli in tudi dajete objeme, ko jih najbolj potrebujemo. Nenazadnje vse to prenašamo naprej – tistim, za katere smo tukaj. Tistim, za katere delamo korake, vrtimo kilometre in tistim, za katere se vsak sleherni pokrovček pretopi v tako potreben denar.
Naj vam bo mesec december brezskrben in čaroben. Ne pozabimo pa čarobnosti pa dati tudi ostalim.
Bogomir Dolenc

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s