Kakšen dan…

Kakšen dan…What a Day… in mesečni pregled aktivnosti…and monthly overview of activities

Zadnje dneve sem zbiral misli o zapisu januarskega bloga, podanja misli o tem – kje sem, kaj počnem, kaj počnemo in ostalo (Bogotovo “blebetanje med ušesi”…).

Kva je uspeh? Vsako jutranje vrtenje Zlatkove pesmi, z umestnim vprašanjem – kaj je uspeh…? Pri vsesplošnem melanholičnem počutju in razmišljanju večine je definicija uspeha zamegljena, nemogoča, postajajoča iluzija, kratkovidna dnevna inspiracija,… In to razumem, se tega zavedam, zakaj je tako. A uspeh – vezano na športnikovo udejstovanje je vsako delovanje k končanemu / zadanemu cilju. Merila pa so različna. In morajo biti različna. Vprašanje pa je, kako mi / sedoč iz naslanjača to gledamo in merimo. Zame je uspeh nekoga, ki uspe priti po daljšem obdobju med svetovno elito v “top” – in zame je uspeh Ane (malo sem se stresel od današnjem komentarju reporterja prenosa na Val202, ko je izjavil v duhu – končno je po 14 letih Ani uspelo…) uspeh vseh tistih let, ko je gradila športno pot, vztrajala, se borbala – da je današnja vrhunska uvrstitev le del uspeha – njen uspeh je dolg 14 let! In zame je uspeh nekoga – rekreativnega tekača, ki se poda na tek – kakršenkoli – da potem, ko vmes odneha ali se ustavi  in misli mu uidejo… da nadaljuje in dokonča tek – dokonča tako, da ga preteče -pa če tudi je na koncu zadnji – Uspeh. Uspeh je zame, da je prišel do cilja. Zame je uspeh Roberta gromozanski – vztrajati, delati, ponavljati, sanirati poškodbe in spet ponavljati, ponavljati, a hkrati motivirati svoje mlajše kolege in jim podajati dolgoletne izkušnje. Uspeh, ki je veliko večji od Prevčevih. Kljub temu – Prevc 1 in Prevc 2 – Uspeh na kvadrat in sem brez besed. Čestitke! No, to blebetanje se je porodilo danes, tekom dneva – kakšen dan!

Januar se izteka. Svoje delovanje razpršujem v delovno – poslovne aktivnosti, v društvene aktivnosti in športne aktivnosti. Nekako tedensko vrtim 5-7 enot treninga, ki je sedaj razdeljen v še vedno pripravljalni del / fitnes, tekaški del in plavalni del. Fitnes trening izvajam po večini doma / Naklo, kjer delam vaje za moč. Tekaški del izvajam / poskušam izvajati v tistih delih dneva, ki mi preostanejo na razpolago – načeloma Gorenjska / Štajerska – sledim dnevnim aktivnostim in izkoriščam vreme in svoj čas. Dolžine tekaškega treninga se vrtijo mi nekako med 12 – 24 km na enoto oziroma na interval treninga. Plavalni del prilagajam možnostim koriščenja bazena in časa svojega učitelja/trenerja – sedaj nekako 2 ali 3 krat na teden – sem še v začetni fazi učenja, treninga a kilometri se nabirajo, občutki tudi, videnje se utrjuje,… Spremenil sem tudi prehrano – poskušam uživati večkrat na dan in tisto, ki mi daje največ energije. Ne, nisem postal vegetarijanec, čeprav 🙂 mi hrana polna rastlinske (brezmesne) osnove daje lahkotnost, hitrost polnjenja, a… zrezek še vedno mi zapaše. Morda le časovnost hranjenja in v povezavi z GI usklajujem s časom treninga (pred, po, ali v času pavze in še koliko imam do treninga).

Kaj bo prinesel februar? Več kilometrov na cesti in več kilometrov v bazenu. Vse želim še stopnjevati, povečati – v razumevanju svojih zmožnosti in omejitev: obveznosti, čas in zmožnost. Ampak – ja vem… …

Blebetanje med ušesi – še vedno se vrti okrog fokusa, inspiracije, videnja. A grem korak po koraku – kakor sem že zapisal, želim uživati v vsakem svojem koraku, zamahu, v vsaki športni aktivnosti. Inspiracijo nadgrajujem s srečanji in pogovori tistih, ki so mi blizu; ki me razumejo in ki vedo, kaj si želim… Srkam informacije, njihove izkušnje in iskreno mnenje, nasvete… Blebetanje je podkrepljeno z glasbo; zadnje obdobje me navdihujejo slovenski izvajalci – Zlatko, 6packČukur & Hangover Ladies, Tabu in nikoli nenaposlušana Siddharta. Poslušam seveda tudi ostale, vsaka slovenska beseda z pomenom me poganja v razmišljanje, povezave, fokus, inspiracijo…

Let’s go februar in se ga veselim. In treninga. In Ruthinega teka – več na https://www.facebook.com/www.nevergiveup.si/

Vedno je Nikoli ne Odnehaj / It is always Never Give Up!

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s