Crazy Sunday Run / Nori nedeljski tek

Že nekaj časa sestavljam sebe “back on track”… Veliko delam na fokusu, ki ga omenjam in inspiraciji. Back on track zame pomeni – iti tja, kjer sem bil. Tam, kjer sem začel… In naprej… Tisti, ki ste mi blizu – veste, poznate idejo, razmišljanje, okoliščine…

Bilo je zgodnje petkovo jutro, vožnja proti Štajerski in kratek preblisk/ideja/želja. Spontane ideje, katere se kasneje realizirajo – so najboljše. Ideja – crazy run; nekaj preko trenutne cone udobja, preko kilometrine, ki jo vrtim na svojih tedenskih trening tekih. Ustavim se, zapišem na list prebliske krajev, kam bi šel. Kasneje, ko pridem v pisarno vse skupaj vržem na računalnik in mi izpiše cca 64 km. Ok – let’s do it! 

Nekaj ljudi, ki so ob meni – ki me spremljajo na treningih (tako tek, tako plavanje, tako kolesarjenje) mi je že omenilo, da morem iti ven, ven iz cone udobja. Moja cona Udobja teka je trenutno 15-25 km teka, okvirno 3 oz. 4 krat na teden. Prav tako moji nameni, cilji v tem letu so vezani na nekaj ključnih tekov, katere bom realiziral. Vsi ti teki pa so namenjeni končnemu odgovoru/odločitvi, ki jo sprejmem konec tega leta za naprej, za idejo.

Crazy Sunday Run

Ura je 5:00 , startam z lahkotnim tekom iz Nakla. Ker je cel prejšnji dan deževalo in tudi ponoči se odločim, da oddelam vse km na cesti. Tečem v smeri Kokrice, preko Rupe do Kranja in nato po glavni cesti via Brnik.

 

Nadaljujem z lahkotnim tempom proti Mengšu, kamor prispem 7:20. Predhodno obvestim moj “support team”, da bom predčasno prišel 🙂 :-). Teodor in Tina – hvala; za čas, pijačo, sladko okrepčilo, … Po 20 minutah stečem naprej – v smeri lokalne ceste za Dobeno. Sama pot/cesta je odlična za tek, lahkotno se dviguje ob južnih obronkih Mengeške planote v smeri Rašice.

20160410_082454

Nekje nad vasjo Dobeno…

Ko prispem na vrh se priključim na planinsko pot, katero odtečem v dolžini cca 1 km, kjer se nato spet priključim na lokalno cesto, katera me pripelje v vas Rašica. Pot se začne spuščat vse do Gameljn. Sem nekje na slabih 40 km teka; glava dela, telo tudi, noge bp. Na trasi Tacen – Smlednik se začnejo pojavljati prve “težave” – kakor pravi Matej M. – vse je v glavi. Glavo moreš spucat, tudi tiste nesmisle, ki ti pri teku prav nič ne pripomorejo – nato lahko nadaljuješ. In vrgel ven, stekel naprej… Smlednik je bil mimo, bližal sem se Valburgi. Začelo je rahlo deževati, kar mi je dalo še dodatne motivacije in energije. Nežno božanje kapljic telo kar poživi… Sledili so Trboje in ostale vasi vse do začetka Kranja. Stečem še nekaj km v center, kjer reče glava “Dovolj!!!”. Dobil sem odgovor, dobil sem napotek za naprej… Vržem se na teraso lokala in si privoščim… 🙂

Narejenih 61,8 km, čas: 6 ur 24 min (minus 20 minutk) = 6 ur 4 min.

Po okrepčilu  grem naprej proti Naklu, kjer naredim večinoma kratke počasne teke s hojo, vse z namenom regeneracije – vmes se krepčam z še vedno High 5 -Protein Recovery – topatlet.si  je še vedno moj podpornik in sponzor.

Odgovor za naprej, napotek, katerega sem iskal z današnjim “crazy tekom” je …:

  1. Ali z trenutno dinamiko treninga napredujem oz. delam prave korake za naprej?
  2. Ali je – ne glede na kilometrino, ki jo vrtim – glava sposobna teči 6 in več ur?

… in na oba vprašanja je odgovor: DA!

Yeaaah. It is always Never Give Up!!! It is always Special!!!

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s