Trening vikend

Misli so usmerjene k fokusu, vedno… Inspiracija se krepi – dnevno, tedensko, vedno poiščem razlog in navdih za to. Like an Alien travelling throught the Space and searching for Energy! Dopolnjujejo me/jo tisti, ki stopajo zraven na mojo pot… Prevzemajo ali pa dopolnjujejo mojo miselnost… To me dviguje, to me polni… Vedno je – ne odnehaj! It is always Never Give Up.

Teden je poln aktivnosti od jutra do večera – med takimi razmišljam, iščem, razporejam – čas, energijo – in ko najdem – jo združim v paket treninga. Petkovo jutro, preprosto rabil “off” – in se umaknil iz pisarne, za kratek razmislek; list papirja, zapisek – plan treninga za vikend. Za dokončanje kompleta tedenskega treninga sem rabil še 5 enot treninga in ga razmetal v vikend :-)…So simple it is!

Petkov večer – plavanje: plan dolžina, narejeno 1250 m

Preprosto odplavat dolžino, to je bil namen. Skok v vodo, plavam 8 dolžin za relaks, sprostitev, na easy…Občutek fenomenalen. Drsiš skozi vodo, gledaš črto na dnu, mirnost, tišina, misli… Po sredinem treningu, kjer me je trener raztural – so roke in noge tokrat delale bp.  Naredil serije po 200 m in na koncu trening zaključil z relaks razplavanjem in uživanjem v temi (privilegij…). Vse skupaj 1250 m.

Sobota dopoldan – kolo: plan 80+ km, narejenih 103 km, trasa Naklo – Bled – Bohinj – Bled – Naklo

Pripravim kolo, odgonim se – smer Bled, stara cesta. Nasvet trenerja – “mala šajba, delaj visoko kadenco” je bil upoštevan, večina trase naredil s spredaj malo šajbo, kadenco lovil med 80-90; vsaj trudil sem se. Bled je šibnil mimo, vreme solidno za cesto, sicer je pihal veter, ampak okey – kar je treba je treba. Kmalu pridem v Ribčev Laz, Bohinjsko jezero.  Čas 1:49. Yeaaaaah. Naredim malo pavze (20 min), regeneracija z OH, razvajanje z kavico in gremo nazaj. Skupaj narejenih 103 km, skupni čas 3:35.

Kolesarjenje komplet 2.png

Bohinjko jezero – Ribčev Laz; nazaj doma in “little bit of happy”; številke – timing

Sobota zvečer – tek: plan tek 17 km, narejeno 18 km – Naklo – Šmarjetna gora – čez Kranj – Naklo

Ni lepšega kakor oddelat nočni tek. V njem vedno uživam, v moči misli, v tišini okolice, narave. Start 22:20 – grem po svoji standardni trasi iz Nakla proti Kranju in na Šmarjetno goro. Noge delajo odlično – brez občutka, da so dopoldan delale na kolesu. Ok – čutim rahlo utrujenost, ampak jih porinem v delo… 🙂 Klanec na vrh Šmarjetne gore odhodim, zgoraj naredim fotko dve in takoj nazaj… Yeaaaah. I love it. Na koncu še podaljšam do Stražišč in nato proti centru Kranja via Naklo. Narejenih 18 km, čas 1:37.

Nočni tek komplet 2.png

Šmarjetna gora, na poti tja in “shoving off” nekje na začetku

Nedelja dopoldan – tek: plan 30+ km, narejeno 27 km

Spravim sebe na cesto, v smeri Križe, Golnik in mimo Tenetiš nazaj proti Kranju. Sprva je bil cilj nadaljevat še cesto proti Brdu in v smeri Šenčurja obkrožit Kranj, a mi je telo dalo signal, da ne bo šlo… Vedno poslušam svoje telo, izkušnje so mi že ničtolikokrat to dokazale… Kljub temu je tempo soliden, le v Kranju sem začel “štrikat”, a takrat sem imel še do Nakla cca slabih 5 km… Na koncu narejenih slabih 27 km (26,8), čas 2:25.

Tek nedelja komplet 2.png

Nekje v okolici Golnika plus… smiling 🙂

Nedelja zvečer – plavanje: plan tehnika, narejeno 0; namesto plavanja fitnes vaje

Telo je bilo preveč izmučeno še za eno serijo treninga – plavanja, zato prestavil trening na ponedeljek. Fitnes vaje narejene, dobre pol ure. Namen je samo pretegniti telo in razmigati posamezne sklope mišic (preprečitev poškodb, pospešitev regeneracije ipd.).

Zaključna misel: Vedno je – ne odnehaj! Misli so bile fokusirane, ves čas vikenda. Med tem seveda opravljal svoje privat opravke, tudi poslovne/službene. Misli so bile tudi oddaljene – down there to “neki grad”… Tudi tam je bil Fokus in delo je bilo narejeno. Čestitke! Vedno sem vesel, ko se dosežejo zastavljeni cilji – na vseh področjih!

In misli so že usmerjene naprej – v zastavljene plane, cilje. Prihaja nov teden, nov ciklus aktivnosti, enot treninga.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s