Olimpik triatlon Velenje

Pravijo, da sem postal triatlonec. Pravim, da sem Bogo – sem športnik, sem tekač, sem ultraš in sem humanitarec – vse delam za namen, z razlogom. Delam svoj program in grem s svojim planom nasproti cilju… A en del mene je postal tudi triatlonec!

 

Ideja o triatlonu se mi je vrtela po glavi že nekaj časa; že pred letom, dvema sem dobil povabilo, da se ga lotim – a zaradi osebnih razlogov sem počakal na primeren čas. Ta primeren čas za trening je nastopil v začetku letošnjega leta…

Nedelja, 4.7.2016, 17:55… Ciljna črta – prestopim, konec je. Veselje, a hkrati malo razočaranja. Veselje, ker sem ga dokončal – kar je bil osebni namen; a razočaranje zato, ker bi lahko plavalni del naredil bolje. A nič ne de… Veselje zaradi vseh tistih, ki so me bodrili med tekmo, pričakali na cilju in spremljali ves čas tekme. Hvala Vam. Hvala vsem tistim, ki ste mi z telefonskim klicem ali osebno čestitali – na vašo podporo računam še naprej… Vedenje, da vas veliko spremlja moje korake mi je dalo zaleta za naprej; morda pa se le lotim naslednjega koraka v triatlonu. A ta korak bo vzporeden tistemu, kar delam, za kar treniram zadnje obdobje. A dan po odborbanemu Olimpiku se mi misli strnjujejo…

bogo10

Obrat in gasa naprej…

Čutim, da sem močan – močan v teku, nenazadnje sem tekaški del odtekel v povprečnem tempu 4:12 min/km, kar mi samo potrjuje, da svoj tekaški trening delam pravilno. Kolesarski del je bil zadovoljiv; a videl, da me večina dobrih tekmovalcev dohiteva v klanec; drugje sem jim lahko držal korak (no kolo…:-) ). Dobil sem osnovo, kaj morem trenirati v nadaljevanju… In seveda manjka mi kilometrina, nenazadnje – kolo sem zavihtel šele spomladi… Plavalni del; plavanje je zgodba za sebe. Ko že misliš, da obvladaš svoje misli in telo – ugotoviš, da se moraš le-tega lotiti korakoma. Morda se lahko tolažim s tem, da je plavalni del bil nekoliko »podaljšan«, kar smo ugotovili šele po dokončani tekmi – namesto 1500m je bila dolžina plavalnega dela 2100-2200m. A ugotovitev je sledeča – delo, delo, delo. A tega se veselim. Rad imam izzive, rad treniram in veselim se naslednjega obdobja, kjer se bodo meje premikale višje. V tem trenutku sem obkrožen z najboljšimi možnimi ljudmi, ki me samo ženejo naprej… in vedo, kaj želim doseči.

Obdobje, ki prihaja (poletje, jesen) bo razburkano – poleg fokusa na treninge dolžine teka, katere želim stopnjevati, bom hkrati vložil napor v treninge plavanja in kolesarjenja – dobil/postavil sem si nov izziv; bil mi je vržen od večih ljudi…in ga sprejemam.

Kakorkoli – z Olimpikom sem postal tudi triatlonec, vsaj tako so mi rekli.

Hvala vsem!

bogo cilj

Cilj…

 

 

 

 

Advertisements

One thought on “Olimpik triatlon Velenje

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s