Olimpik triatlon Velenje

Pravijo, da sem postal triatlonec. Pravim, da sem Bogo – sem športnik, sem tekač, sem ultraš in sem humanitarec – vse delam za namen, z razlogom. Delam svoj program in grem s svojim planom nasproti cilju… A en del mene je postal tudi triatlonec!

 

Ideja o triatlonu se mi je vrtela po glavi že nekaj časa; že pred letom, dvema sem dobil povabilo, da se ga lotim – a zaradi osebnih razlogov sem počakal na primeren čas. Ta primeren čas za trening je nastopil v začetku letošnjega leta…

Nedelja, 4.7.2016, 17:55… Ciljna črta – prestopim, konec je. Veselje, a hkrati malo razočaranja. Veselje, ker sem ga dokončal – kar je bil osebni namen; a razočaranje zato, ker bi lahko plavalni del naredil bolje. A nič ne de… Veselje zaradi vseh tistih, ki so me bodrili med tekmo, pričakali na cilju in spremljali ves čas tekme. Hvala Vam. Hvala vsem tistim, ki ste mi z telefonskim klicem ali osebno čestitali – na vašo podporo računam še naprej… Vedenje, da vas veliko spremlja moje korake mi je dalo zaleta za naprej; morda pa se le lotim naslednjega koraka v triatlonu. A ta korak bo vzporeden tistemu, kar delam, za kar treniram zadnje obdobje. A dan po odborbanemu Olimpiku se mi misli strnjujejo…

bogo10

Obrat in gasa naprej…

Čutim, da sem močan – močan v teku, nenazadnje sem tekaški del odtekel v povprečnem tempu 4:12 min/km, kar mi samo potrjuje, da svoj tekaški trening delam pravilno. Kolesarski del je bil zadovoljiv; a videl, da me večina dobrih tekmovalcev dohiteva v klanec; drugje sem jim lahko držal korak (no kolo…:-) ). Dobil sem osnovo, kaj morem trenirati v nadaljevanju… In seveda manjka mi kilometrina, nenazadnje – kolo sem zavihtel šele spomladi… Plavalni del; plavanje je zgodba za sebe. Ko že misliš, da obvladaš svoje misli in telo – ugotoviš, da se moraš le-tega lotiti korakoma. Morda se lahko tolažim s tem, da je plavalni del bil nekoliko »podaljšan«, kar smo ugotovili šele po dokončani tekmi – namesto 1500m je bila dolžina plavalnega dela 2100-2200m. A ugotovitev je sledeča – delo, delo, delo. A tega se veselim. Rad imam izzive, rad treniram in veselim se naslednjega obdobja, kjer se bodo meje premikale višje. V tem trenutku sem obkrožen z najboljšimi možnimi ljudmi, ki me samo ženejo naprej… in vedo, kaj želim doseči.

Obdobje, ki prihaja (poletje, jesen) bo razburkano – poleg fokusa na treninge dolžine teka, katere želim stopnjevati, bom hkrati vložil napor v treninge plavanja in kolesarjenja – dobil/postavil sem si nov izziv; bil mi je vržen od večih ljudi…in ga sprejemam.

Kakorkoli – z Olimpikom sem postal tudi triatlonec, vsaj tako so mi rekli.

Hvala vsem!

bogo cilj

Cilj…

 

 

 

 

1 thought on “Olimpik triatlon Velenje

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s