Pogovor s samim seboj

Imeti pogovor s samim seboj je veličina močnih in pogumnih. Močnih in pogumnih v srcu…

                                                  – Bogomir Dolenc

 

Zapis, prepis misli, ob nedeljskem “zapiranju polkn”… Predno sem se potopil v spanje je bila nevihta v glavi. Po dolgem času imel navdih, navdih misli, ki so kričale, da bile  rade zapisane. A telo je bilo utrujeno; utrujeno od nedeljskega športanja, treninga,…

Dan je bil poln športa. Jutranje zgodnje plavanje v velenjskem jezeru, odplavano toliko da se telo prebudilo, predihalo od sobotnega dopoldanskega kolesarskega treninga in poznopopoldanskega tekaškega. Obisk na Štajerskem izkoristil za drugi del treninga – po kosilu vzel kolo iz avtomobila in se odgonil… Odgonil v smeri Ptuja, z vmesnim postankom pri mojih dveh dragih osebah. Sledil je 10 minutni pogovor v mislih. Spomin na obljubo; obljubo izpred mnogih let. “Draga oma – bom jo izpolnil, nisem pozabil…“. Nastala je moč, moč za kilometre, ki so se vrteli proti Ptuju, nadaljevanje v smeri Moškanjcev in obrat nazaj… Vmes so bili postanki, tudi zaradi umika pred nevihto, ki je se takratno popoldan bohotila nad Ptujem in okoliškimi kraji. Ko se podil po cesti od Ptuja proti Hotinji vasi me objela nova nevihta, a tokrat stiskal na pedala in z neustavljivo močjo prišel skozi njo… Teklo od mene, a na obrazu je bil nasmešek. Do cilja je še nato manjkalo slabih 15 kilometrov, kamor prispem tik pred znočitvijo. Narejenih in total 74 kilometrov… Občutek dober.

Ležim v postelji, pišem zapiske. Zapiske misli, pogovora s samim seboj; in hkrati zapiske za nastajoči projekt. Naredim še plan treninga za teden, ki je pred menoj. Ves čas so misli pri obljubi. In ves čas srce ropota. Misli so tudi tam… Sem samo človek. Človek z vizijo. In človek, ki živi življenje. Včasih koga spustim blizu svojim mislim; včasih misli zapišem, da jih tudi drugi intrepetirajo po svoje; včasih si pa želim, da bi jih kdo poslušal in dopolnil… Izpopolnil pogovor s samim seboj.

Šport – se gradi. Veliko se dogaja v teh dneh. Od vikenda je dnevno na programu vsaj en šport, včasih sta oz. bosta tudi dva. Plan je zapisan in ga sledim dnevno… A vedno je prostor za… ropot. Umiritev ropota. Biti pogumen v srcu…je ena lastnost, ki sem se jo zavedal v zadnjem obdobju. In pogum je močan. Veselim se prihajajočih dni (četrtek, petek, sobota, nedelja in naprej). Izmenjujoče se enote treninga (tek, plavanje, kolo; sam in skupina) se bo vrtela…in vem zakaj. Vem, kam grem in z močjo in pogumom grem nasproti temu.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s