Navade

20170315_195204Sedoč v nedeljo (26.3.2017) dopoldan me misli odnesejo teden dni nazaj… v tem času od takrat se je zgodilo toliko stvari, da čas/teden enostavno zleti. A to je življenje in katerega ljubim. Postajam tisti Bogo, katerega si nikoli nisem niti predstavljal, da lahko postane. A vse je mogoče… ko to najmanj pričakuješ. In če vztrajaš, slediš sebi.

Kar 80% vašega uspeha za redno gibanje je odvisnega od spremembe vaših navad” mi prileti stavek sredi počitka med serijami treningov. Danes je četrti dan priprav v Istri, v okolju triatloncev, ljudi, ki dihajo za triatlon.

Stavek me odnese nekaj let nazaj, k začetkom ko sem sam začel. Ko sem se začel sam gibati in razmišljati zase, za svoje boljše počutje in zdravje. Iz gmote, ki sem jo nosil s sabo sem počasi z vztrajnimi koraki spreminjal v obliko, v kakršni obliki sem sedaj. Vzporedno se je spreminjal način razmišljanja: kaj in kako se prehranjujem, kako in koliko se rekreiram, kaj in od koga srkam besede, misli. Našel sem si motiv, motiv in odločitev, da želim nekaj narediti zase. Ta motiv je bil tako močan, da nisem popuščal in nisem odstopal. Bile so krize in bili so vzponi. A če imaš motiv v srcu, greš naprej… Vedno.

Navade, ki sem jih imel, sem popolnoma opustil. In začel spoznavati nove; katere so sedaj del mene. Navade zdrave in raznolike hrane. Navada večkratnega prehranjevanja tekom dneva. Navada rekreacije in športa. Navada pozitivnega razmišljanja in branja. Navada prave komunikacije in podajanja občutkov. Navada postavljanja ciljev in strmenja k njim,…

Del moje zgodbe je/bo tudi: Začnite se rekreirati, razmišljati zase… zaradi sebe in ne zaradi drugih. Če sem jaz uspel, lahko vsak. A vsaka pot ima vzpone in padce; in potovanje je najlepše… iz njega največ potegnemo.

Delajte korak za korakom, spreminjajte navado za navado. Vztrajajte. In zapomnite si – vedno je potrebna le ena oseba, ki je z vami (fizično, mentalno) in katera vas bo potegnila naprej – k novim korakom, k novi rekreaciji. Poiščite si jo, povejte ji za svoje cilje in ko bo najbolj hudo, vam bo pomagala naprej… Nato samo vztrajajte in delajte korake z nasmehom naprej. Naprej v prihodnost, h osebi kakršna želite postati. Sledite svoje srce in sebe.

Vedno je – Nikoli Ne Odnehaj. In… ja, vse je mogoče.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s