Bližnjic ni

Ob prebiranju članka na tematiko odnosov med osebami in z izpostavljenim zaključkom “Bližnjic v odnosih ni” se utrjujejo razmišljanja, ki se razprostirajo na tudi druga področja z zaključkom – bližnjic ni! Potrebno je delo, osnovni koraki, poslušanje, pogovori, razumevanje, kompromisi in gledanje v prihodnost. Tako v športu, zdravju, počutju, odnosih.

Potrebna je vizija.

Na neki točki v svojem življenju je potrebno pogledati naprej. Videti končni cilj, rezultat, osebo, kakršna želiš postati. Vsakršna vizija, cilj je dosegljiv. Potrebno je delati korake, se posvetovati in delati. Garati. Največje in najbolj spoštljivo “garanje” je za sebe, za svoje zdravje in zdrav način življenja, pozitivno razmišljanje… Osnova zdravega načina življenja so tudi odnosi. Zdrava komunikacija, odkriti pogovori, resnično izražene želje, skupne želje in vzajemno delovanje. Tako na zasebnem delovanju kakor na družabnem, poslovnem, športnem,…

Potrebno je delo.

Za vsak segment, ki ga želimo spremeniti in izboljšati v svojem življenju je potrebno delo. Delo, ki ga moremo najprej narediti sami. Delanje korakov, vztrajanje in delanje, delanje, …vodi v rezultat. Želite postati boljšega počutja –  naredite delo: spremenite način razmišljanja, vnašajte pozitivno hrano v um. Želite postati boljšega videza – naredite delo: vzamite si čas zase, za rekreacijo, sprehod, tek, karkoli. A naredite korake. Z vztrajanjem v tem početju pridejo rezultati. Želite postati boljši v sporazumevanju – naredite delo: povejte, izrazite, pojasnite, napišite. Nič ne stane, rezultati so pa ogromni v nadaljevanju. Seveda z razumevanjem, da za to morata biti dva enako misleča, pripravljena na to delo.

Potreben je čas.

Nič ne nastane instant. Vsakršen uspeh nastane na temeljih večletnega (večmesečnega) trdega dela – govorim iz izkušenj. Potreben je čas za vzpostavitev zdravega razmišljanja – “what goes in, comes out”. Kar dajemo v misli, tako se počutimo. Z obdobjem pozitivnega razmišljanja, branja pozitivnih informacij, pozitivnega razmišljanja se tudi naše razmišljanje bo spremenilo. Potreben je čas za vzpostavitev zdravega počutja. Večletno nedelo na zdravju in zdravem telesnem počutju ne moremo spremeniti v enem dnevu, enem tednu, enem mesecu. Delanje korakov, zdrava prehrana, redna prehrana, posvetovanje, počasno stopnjevanje bo čez čas dalo rezultat. Potreben je čas za vzpostavitev zdravega odnosa (vkolikor ni odnos postavljen na zdrave temelje že v začetku). Iskren odnos, pripravljenost na pogovor in predvsem pripravljenost za čas za pogovor daje rezultate…

Vse skupaj je globoko povezano z našo podzavestjo. Z delanjem korakov in vztajanjem le-tega se v naši podzavesti tudi preprogramiramo in spreminjamo navade. Sprememba navad pa je osnova vsega kar vodi k pozitivnemu – počutju, zdravju, razmišljanju, odnosom.

Zaključek – bližnjic ni. Bodite odkriti, iskreni in delajte korake za korakom. Smejte se, razmišljajte pozitivno, berite, delajte in rezultati bodo prišli.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s