Življenje je vrednota

Življenje je vrednota… s tem začnem in s tem bom zaključil blog. Nekaj dni že posedujem, misli so kot eksplozija čustev, besed, zaključenih stavkov – ki se pojavijo, rastejo, bohotijo in se razletijo v – nič. V praznino… Praznino, ki daje misliti, čutiti, živeti.

 

Za mano je zaključek enega fenomenalnega obdobja; pika na “i” je bila plesna predstava Življenje je vrednota, v soboto zvečer v Festivalni dvorani Bled. Pri zbiranju misli, občutkov, besed, stavkov vse ostalo – in dogodkov v zadnjih dnevih in tednih je bilo veliko – zbledi. Zbledi ob zavedanju življenja… 10 maratonov, vse oddaje, vsi razgovori, pogovori, vse tekme zbledijo… Ni pomembno.

Bil sem Bogo, tam v dvorani. Sedel in opazoval. Opazoval zgodbo, celoten performance plesalcev. Opazoval sem vsakega posebaj. Vsak njihov gib, korak, izraz. Vsak od njih je bil v svoji zgodbi, s svojimi čustvi… To opazim pri ljudeh, ki delajo s srcem. Ni maske, ni “fejka”… Je energija. Vsak od njih je s svojo energijo kot oseba dodal ščepec h celotni zgodbi – zgodbi katere kreator je Katja. Katja, en velik poklon… In vesel, res vesel sem, da so se najine poti združile, našle.

In opazoval sem zgodbo. Zgodbo, ki govori o življenju, minljivosti, zavedanju le-tega,  o vrednotah življenja. Govori o smislu, o iskanju izhoda, o tolažbah,… Se zavedamo življenja? Znamo ceniti, kar imamo v svojih rokah? Znamo ceniti življenja drugih? Morda tistih, ki so padli v vrtinec bolezni, ki se ji reče “rak”? Čutimo njihova čustva? Bi znali prenesti njihov strah? Odgovori rastejo, želim jih najti.

Bled 20170617 025 KDC

 

Bil je zaključek in tudi začetek novega obdobja. Novega obdobja, bogatejšega z novim pogledom na življenje. In namenom. Zgodbe otrok, ki so zboleli za rakom in katere posledice zdravljenja raka nosijo s sabo skozi otroštvo, mladost in tudi še več let po končanem zdravljenju, postajajo del mene. In za njih bom tekel. Tekel s projektom 42/42 – 42 maratonov v 42 dneh.

 

Plesalke in plesalci (Neža, Maja, Irena, Tian, Tim, Alja, Maj Žan, Peter, Živa, Tilen, David, Ajda in Katja) – hvala vam za nov pogled na življenje. Bodite še naprej tako kreativni in srčni… in vidimo se kmalu. Vesel sem, da bom lahko del skupne zgodbe – za Male viteze.

… ker Življenje je vrednota!

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s