Gibanje

Gibanje pomeni med drugim tudi spraviti telo v gibanje z različnimi načini kot so ples, hoja, tek, premik roke oziroma drugih delov telesa itn.

Gibanje je veščina, ki jo uveljavljam v svojem življenju že neko obdobje. Pri tem ima pomen “gibanje” kakršno koli rekreacijo ali gibanje z namenom spraviti telo v gibanje, ki daje rezultat kot je boljše počutje, bolj bistroumno razmišljanje, boljša fizična postava telesa in ne nazadnje možnosti razmišljanja, katero kasneje ubesedim.

A gibanje, ki ga uveljavljam zadnja leta je dobilo globlji, širši pomen. To gibanje se je skristaliziralo v zadnjem mesecu, ki ga poimenujem(o) “Gibanje za male viteze”. Gibanje izvajamo različni posamezniki z različnimi načini. Katja Vidmar in njeni plesalci izražajo gibanje s plesom, jaz ga izražam z rekreacijo in s tekom – a oboje ima isti namen. Z gibanjem želimo narediti vpliv, premik in zavedanje življenja za male viteze. Gibanje za male viteze postaja zavedanje, da lahko posamezniki s svojim gibanjem in s časom, ki ga  namenimo malim vitezom, bistveno pomagamo njim osebno na socialnem, psihološkem in duševnem področju. In to je bistvo gibanja za male viteze.

Svoj del gibanja izvajam tako, kakor znam najbolje – z tekom, rekreacijo, vadbo. Udejanjam ga.

 

Posnetek zaslona (17)

Gibanje za male viteze – Velenje – Maribor, 87 km

 

 

Gibanje za male viteze – Velenje – Šentjur, 37 km

Nekajkrat sem ga sam – pokazal svoje gibanje. Če lahko naredim vpliv in učinek besed – je to z gibanjem. Naslednjič ga udejanjam z njimi, kar bo imelo popolnoma drugoten pomen in zavedanje le-tega. In tega se veselim…

Naj bo gibanje pomembno tudi za vas. Nenazadnje, prav v vsakem od nas se skriva mali vitez; vitez s trdnim oklepom, ki želi ga odvreči in se osvoboditi. Osvoboditi zavor v razmišljanju.

Podajte se v svoje gibanje.

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s