Razkošje

Zadnji dnevi iztekajočega leta… Navada je, da podam nekaj zaključnih misli, s pogledom naprej.

 

Vso leto sem tekmoval v svoji tekmi. Tekmi, ki je samo moja in jo jemljem zelo resno. Z nekaterimi sem se veliko pogovarjal o tem, debatiral, predvsem o terminu “moja tekma”. Moja tekma je tekma, v kateri tekmujem sam s seboj – postavljam si dnevne cilje, motivacijo, rekreacijo, gibanje in treninge. V moji tekmi ni časovnih meril, limitov, ne tekmujem s časom, se ne primerjam (z drugimi). Ni potrebe, da dokazujem komurkoli čas… Zaenkrat.

Moja tekma je tekma, kjer iz dneva v dan postajam boljši. Postati človek z razprtimi krili, kjer lahko pokažem vso razkošje človeka. Razkošje je zame pomembno, najbolj vredno. Razkošje srčnosti, ljubezni, zaznavanja življenja, skrbi za dobro počutje. Tekmujem v razkošju življenja. Tekma je odraz zavedanja življenja. Tekmujem z razprtimi jadri, ki so polna vzgona, elana, navdiha, moči in ljubezni. Je odraz tega, kar razmišljam, zato pazim kaj dajem v misli, v tisti klobčič med dvema ušesoma. V mislih kreiram razkošje.

Razkošje, ki ga ustvarjam je prepleteno z gibanjem, rekreacijo, športom, treningi, delovanjem, življenjem. Gibanje, ki sem ga izvajal skozi vse leto, se je na začetku poletja združilo z gibanjem plesalcev. Oder je postal del mojega gibanja; kar mi daje energijo in mi daje možnost, da ljudem po Sloveniji povem misli, besede – besede, ki nastanejo spontano, v tistem trenutku, ko stopim na oder. Razkošje je kreiranje gibanja za male viteze. Gibanje za male viteze je gibanje plesalcev s plesom in moje gibanje s tekom. Je največje razkošje, ki ga premorem.

Razkošje, ki ga premorem in ga še ustvarjam je opazilo veliko število ljudi in organizacij. Številni med njimi postajajo podporniki projekta, tudi podporniki mene. Hvala  vam za razumevanje, podporo ter vašo srčnost. Projekt je postavljen, zgrajen. Vse se začenja  koncem avgusta in se v 42 dneh izvede v različnih krajih Slovenije. Vsak kraj bo imel svojo zgodbo. Vsak kraj ima svoje male viteze. In za njih bomo tekli.

 

Naj bo prihajoče leto polno nepričakovanega; pričakujte nepričakovano, kajti le tako postajate boljši. Podajte se v gibanje; gibanje je osnova zdrave rekreacije in uživajte v njem. Spreminjajte navade; sprememba je edina stalnica življenja. Sprejmite ovire; so pokazatelj napredka in zavedanja k boljšemu. Skreirajte si svojo tekmo; in tekmujte v njej. Ustvarite si razkošje in ga pokažite.

 

Uživajte v svojem razkošju in ga nosite skozi 2018-to. Naj bo srečno, srčno in polno gibanja!

 

srečno 2018-1

 

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s