Popotovanje

…21 dni do popotovanja.
Mnogi me sprašujejo, ali me je “strah”? Odgovor je: “Ne,…”. Sem pa nestrpen, pripravljen in se veselim začetka. Začetka zgodbe.
Verjamem v zgodbo; zgodbo, katere dobivamo vedno večjo podporo. Predvsem pa razumevanje, kaj želimo sploh narediti. Ne gre se za mene, ne gre se za to, da bom odtekel teh “nekaj maratonov”… gre se za male viteze. Za njihovo zgodbo. Za njih.
Posamezni dnevni dogodki bodo pripravljeni različno. Želimo ustvariti gibanje, želimo poleg tekaškega dnevnega dogajanja pripraviti različne športne, animacijske in kulturne vsebine – in tukaj so vabljeni vsi, da se nam pridružijo. Mnogi lokalni organizatorji vključujejo lokalne športnike in akterje, nekateri se mi javljajo z dopisi in klici – in le-te usmerjamo k tisitm lokalnim organizatorjem, kjer bi sodelujoči želeli biti vključeni ter se na dogodkih predstaviti in/ali biti del dogajanja. Gre se za razumevanje in srčnost vseh.
Gibanje za male viteze pa je gibanje v katerega ste vabljeni vsi vi – tudi tisti, ki se ne rekrearate “veliko”, tudi pohodniki, rekreativni tekači in tudi malo bolj resni tekači. Vesel bom tudi samo obiskov vas na dogodkih, da pridete pozdraviti male viteze in pokramljati z njimi (tudi z mano, v kolikor mi bo še kaj sape ostalo …). Gibanje so v lanskem letu začeli plesalci plesne skupine Katja Dance Company, kjer so z 21 nastopi plesali vse do začetka letošnjega poletja po slovenskih odrih – za male viteze; in to gibanje se sedaj nadaljuje – z 42 maratoni in z 42 dogodki.
Zadnje pripravljalno tekaško popotovanje sem imel v Pomurju, dva dni sem preživel v lepem delu Slovenije. Ljutomer, Murska Sobota in Lendava. Prlekija in Prekmurje. Lepa pokrajina, čudoviti ljudje. Tek med Mursko Soboto in Lendavo mi je odprl nov pogled na ljudi. Prelepa in razgibana ravninska pokrajina, toplo vreme, spoznavanje lepot Slovenije. Srčnost, odprtost predvsem pa tista čutnost in razumevanje ljudi – to sem doživel pri obeh županih na sprejemu. In to je tisto, kar želimo dati malim vitezom – srčne nove možnosti.
Moje misli so “vihar”, zadnji zapis na blogu je bil v začetku leta, a zapisi nastajajo. Mnogo zapisov, mnogo vtisov popotovanja. Zapisi potovanja, zapisi doživljanja, ki bodo “bruhnili” kot zgodba po projektu. Novi stavki, nove strani, nova predavanja, nove vonjave zapisanih in tiskanih strani.
Popotovanje se je začelo že pred časom… Popotovanje preteklosti, sedanjosti, prihodnosti.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s