Mislim

Zadnjih nekaj dni tega leta sedim, posedujem za delovno mizo. Čakam in iščem tisti trenutek. Mislim. Poskušam strniti misli, v tistih nekaj stavkov, s katerim želim narediti rezime preteklega leta. “Uživajte v svojem razkošju in ga nosite skozi 2018-to. Naj bo srečno, srčno in polno gibanja!“, sem zapisal kot zaključni blog lanskega leta. 

Stavke kreiram ob misli na meni zelo drago osebo. Spoznala sva se na odru. In postala prijatelja na maratonih. Zame je največji zmagovalec. Hvala ti, dragi Anže. In hvala za darilo, ki bo na najbolj izpostavljenem mestu mojega domovanja.

Zaključni blog

Razkošje, katero sem gradil zadnja leta, sem razprl. Skozi leto sem šel z razprtimi krili, zmagoval v svojih tekmah. Po vseh začetnih porazih, po vseh težavah, smo uspeli. Leto je bilo polno gibanja, polno srčnosti. A največ kaj je vredno – največje bogastvo, ki sem ga dobil v tem letu – so srčni ljudje. So tisti ljudje, ki sem jih srečal, ki so me srečali na poti in postali del moje poti. So tisti ljudje, ki so del mene, so del mojega življenja sedaj. Ljudje so največje bogastvo. Veste, kdo ste. Z vsakim od vas sem se pogovoril, smo se srečali po zaključenem projektu. In so tisti ljudje, ki so odšli iz mojega življenja. Tudi to je bogastvo – bogastvo, ki pušča mojo energijo za druge. In največje bogastvo so mali vitezi. Vsi tisti, ki ste postali del moje poti in poti, katero ste gradili tudi sami.

Nekako ne želim so dotikati narejenega. Narejena pot sama govori zase. Pušča sled. Sled v ljudeh. Morda sled tudi v družbi. Ta pot se nadaljuje v novo leto, ki je pred nami. Pot, ki se bo samo zaokrožila okrog letošnjih lokacij gibanja in se bo odvijala z istim motom gibanja za male viteze. Tekel bom za male viteze.

Mislim. Misli zapisujem. Veliko misli sem v prvi polovici leta podajal v besedah na odrih, na različnih prireditvah, na sestankih. Rek pravi: ” Ni pomembno, kaj in koliko misliš, pomembno je kaj narediš.”        Sem naredil.

Želim vam v 2019 – da naredite. Na katerem koli področju vašega življenja.

Srečno in naj bo vaše leto.

Srečno-2019

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s