Pikin ultra tek

Uvod, od kod ideja

Tekom leta 2014 se je porodila ideja oziroma je bilo razmišljanje o izvedbi še enega humanitarnega teka, ki bi nekako bil v terminu konec poletja/jesen. Z nekaj razgovori in opravljenimi sestanki na lokaciji Velenja se je predstavljena ideja hitro potrdila tudi s strani glavnih organizatorjev Pikinega festivala in tako se je pripravil 1. Pikin ultra tek.

Hvala ekipi Vztrajaj – Never give up, da so mi dali priložnost realizirati projekt in mi tudi nesebično pomagali. Sredstva, ki smo jih zbrali so se namenila premostitvi finančnih težav mladi družini iz lokalnega področja Velenja, v sodelovanju z Medobčinsko zvezo prijateljev mladine Velenje.

Kljub porodnim krčem in neizvedbi teka naslednje leto se je zgodba Pikinega ultra teka ponovno realizirala v letu 2016.

Leto 2016

20160915_181434

V sodelovanju z lokalnimi akterji in društvi se je pripravila izvedba 2. Pikinega ultra teka. Vse pohvale s strani organizatorja Pikinega festivala nam je le potrdilo razmišljanje, da stojimo na pravih temeljih in delamo za pravi namen. Kljub skoraj 24 urnemu deževju je na dogodek prišlo preko 100 tekačev, ki so tako podprli idejo ter namen teka – namreč vsa sredstva iz prostovoljne štartnine so se namenila za šolske počitnice v okviru Medobčinske zveze prijateljev mladine Velenje.

 

Hvala MO Velenje, Festivalu Velenje, Športni zvezi Velenje in Rotary klubu Velenje za vso podporo pri izvedbi dogodka.

Leto 2017

Temelj 24 urnega humanitarnega teka je postavljen že v začetku koledarskega leta. Za letošnji 3. Pikin ultra tek so priprave že v teku in verjamem(o), da bo dogodek samo nadgradnja lanskega…

Link – najava dogodka:

http://trivelenje.com/event/3-pikin-ultra-tek-24-urni-humanitarni-tek/

 

Zadeva: 3. PIKIN ULTRA TEK – 24 urni humanitarni tek

Triatlon klub Velenje z lokalnimi športnimi in humanitarnimi organizacijami (Športna zveza Velenje, Festival Velenje, Rotary klub Velenje, Rotaract Velenje) pripravlja 3. PIKIN ULTRA TEK, ki bo potekal na obali velenjskega jezera.

24 urni tek, ki je humanitarne narave podpira MO Velenje in v sodelovanju z ostalimi akterji Pikinega festivala, saj je dogodek kot uvod v letošnji Pikin festival.

Tek poteka 24 ur neprekinjeno s pričetkom v petek 15.09.2017 ob 18. uri in traja do sobote 16.09.2017 do 18. ure. Namen teka je privabiti tekače, športnike in ljudi dobre volje, da se udeležijo prireditve in da v terminu dogodka pretečejo ali prehodijo poljubno dolgo dolžino ter z prostovoljnimi prispevki pomagajo otrokom omogočiti športne počitnice.

Vsak udeleženec, ki bi prispeval prostovoljno štartnino bo za svoj športni in humanitarni prispevek nagrajen s spominsko štartno številko in vrečko naših donatorjev. Vsa sredstva v obliki štartnine se bodo 100% donirala medobčinski zvezi prijateljev mladine Velenje, ki bo z zbranim zneskom popeljala otroke na športne počitnice.

Velja tudi omeniti, da bodo trije (3) tekači, ki bodo naredili v tem času največ krogov (kilometrov) nagrajeni s športnim paketom naših sponzorjev.

V želji da podprete humanitarnost 3. Pikinega ultra teka vas vabimo k sodelovanju!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s