1 – O meni / Kdo sem

Tekač, triatlonec, oče.

Živim, delam, športam, berem, … To je na kratko.


Sem oseba, ki poleg vseh splošnih stvari v življenju ogromno časa in energije vlaga v zdrav način življenja, rekreacijo in šport. Z leti dela na sebi, predvsem opazovanja in dojemanja, kako se odziva moje telo, počutje in razmišljanje, sem večino svojega časa podredil rekreaciji, športu. Vzporedno s tem sem z angažiranjem in delovanjem na humanitarnem in dobrodelnem področju ti dve poglavitni aktivnosti združil v eno… – v kreiranje športno dobrodelnih projektov, s katerimi želim pomagati drugim – socialno zapostavljenim in ogroženim posameznikom ali skupinam. “Tečem, da pomagam” je nekako moto, ki ga skozi svoje tekaške priprave in projekte želim implementirati v delovanje. 

Tek me je spremenil. Dobesedno.
S tekom sem začel delati na sebi, delati v tistem trenutku, ko sem videl, da če grem po takratni poti – ne bom prišel na pravi cilj.

S tekom sedaj želim graditi prihodnost drugim, zato vse dobrodelne projekte baziram na ekstremnih tekaških podvigih.

Triatlon je moj drugi šport. Šport v katerem preprosto uživam zase in se prepustim tekmi. Ustrezajo mi (zakaj le?) daljše dolžine, zato se večinoma osredotočam v srednje ali dolge dolžine triatlona (bolj sta znana naziva “half distance Ironman ali full distance Ironman“.  

Trening triatlona mi tudi pomaga graditi bazo za ekstremni tek, tako da se oba športa dopolnjujeta, a hkrati nadgrajujeta mene.

Zadnje obdobje (2018) sem nosilec in zagovornik mota “gibanje za male viteze“, s katerim želim(o) pustiti sporočilo malim vitezom in ostalim…. Prav tako se želi s tem gibanjem prenesti preko svojega delovanja (ples, hoja, sprehod, tek, rekreacija) sporočilo drugim – da lahko naredijo nekaj zase, s preprostim gibanjem, z 10 minutnim gibajem na dan. In da je samo življenje vrednota in da je potrebno ceniti. Prav tako je ta moto pomemben za same male viteze, katerim želim pokazati pot… 

Sem predvsem rekreativec, a z delčkom ekstremizma. S tem ekstremizmom delujem samo v projektih in naj ne bo vodilo ali usmeritev drugim. Sem zagovornih zdrave rekreacije in športa, pot do ekstremnega športa je dolga in mora biti nadzorovana ter zavedna.

Veliko berem.

Zavedam se, da če želiš izgraditi svoje telo, moraš zgraditi tudi svoje razmišljanje in miselnost. Gradiš zunanjost – gradiš notranjost. Potrebno je delati balans.

Advertisements